söndag 2 oktober 2011

Projekt: Måla köksmöbler

Fick en idé häromdagen om att måla om köksbordet och stolarna. Har länge velat ha nya köksmöbler, men då ekonomin inte riktigt tillåter det för tillfället, får man ta det man har. Egentligen tycker jag inte att köksmöblerna är särskilt fula. Det är min mormors och morfars gamla köksmöbler som jag fick ärva när jag flyttade hemifrån. Tanken var ju då att det bara skulle vara tills man köpt något nytt och eget. Men såhär fem år senare sitter man fortfarande med samma möbler.

Köpte målarfärg och penslar igår, och på kvällen (medan herrn min plus kompis var ute på krogen en sväng) slipade och målade jag köksmöbler. Min bror kom över och hjälpte till en liten stund. Jag blev klar strax innan kl. 00.00!

Idag målade jag ett sista varv (bilder kommer sen) och nu står det och torkar. Visar hur det blev sen när allting är klart! Ska sy nya kuddfodral till kökssoffan, köpa en ny fönsterlampa (åtminstone en ny skärm) och nya stolsdynor också. Stolsdynorna, lampskärmen och två av kuddfodralen kommer gå i samma mönster.

Före: Köksbordet och stolarna som de såg ut innan.



Slipning av bord och stolar.
Efter: Resultatet efter ett lager med färg. Färgen är en vit, matt färg.



Köksmöbler på tork. (Gliporna i bordet är iläggsskivor. )


2 kommentarer: